Suomi on ihannemaa rikollisten toiminnalle

SUOMI ON IHANNEMAA RIKOLLISTEN TOIMINNALLE

Rauno Helppin huomioita yhteiskunnallisesta tilanteesta

 (1)

Suomessa on helppo tehdä rikoksia, eikä rikollisilla ei ole mitään pelkäämistä täällä.

(2)

Poliisivoimia on vähän, eikä heillä ole sellaisia valtuuksia kuin pitäisi olla.

(3)

Poliisivoimia on vähän, eivätkä heidän mahdollisuudet riitä kaikkeen.

(4)

Poliisit kohtelevat kiinnisaatuja rikollisia 'lempeästi'. Kovat otteet eivät ole sallittuja ja niistä voi joutua vastuuseen. Rikollisen ei tarvitse pelätä mitään.

(5)

Tuomiot rikoksista ovat vähäisiä ja vankilat mukavia hoitokoteja kaikkine herkkuineen. Rikollinen voi toimia turvallisin tuntein - kiinni joutuminen ei ole ongelma, eikä sitä tarvitse pelätä.

(6)

Yleinen suunta on arvostella poliisien toimenpiteitä ja rajoittaa siten heidän toimintaa rehellisten kansalaisten turvana.

(7)

Media lietsoo ohjelmissaan väkivaltaa, seksiä ja rikoksia - ohjelmoiden siten tuollaiseen taipuvaisia toimimaan sen mukaisesti käytännössä.

(8)

Kansa on pahaa aavistamattoman hyväuskoista väkeä ja siten melko turvattomia yllätyksille.

(9)

Useat poliitikot työskentelevät aseiden poistamiseksi rehellisiltä kansalaisilta ja tekevät heidät siten puolustuskyvyttömiksi vaaratilanteisiin.

(10)

Kehitysopillinen ajattelu on poistanut Jumalan kuvioista siinä määrin, että vastuuntunto siitä mitä saa tehdä on kadonnut laajamittaisesti kansasta.

(11)

Perinteisen kristillisyyden vastaisuus on tuhonnut laajamittaisesti yhteiskunnallisen hyvinvoinnin, turvallisuuden ja järjestyksen.